Lehetnénk-e önmagunk az ajándék Istennek?

Lehetnénk-e önmagunk az ajándék Istennek?

Share this content.

Forrás: uni.sze.hu
Győr – Karácsonykor megajándékozzuk egymást, évről évre többet és többet költünk, de gondolunk-e közben őrá, akinek a születését ünnepeljük? Törekszünk-e arra, hogy a Teremtő felé forduljunk, és azt mondjuk: „Ez az én ajándékom, Uram! Magamból faragtam, a lelkemből fakadt, a tiéd.” Vajon Jézus Krisztus elé ki tudnánk-e állni ilyen ajándékkal? – teszi fel a kérdést Bogdányi Mária lelkigondozó, a Széchenyi István Egyetem evangélikus egyetemi lelkésze.

Hét éve tölti be a lelkészi feladatokat Bogdányi Mária. Otthonában négy gyermeket nevel szeretetben férjével, a campuson viszont, ahogy a végzősök diplomát szereznek és érkeznek helyükre a gólyák, szinte félévről félévre újra kell építenie a hallgatói közösségeket. Ahogy mondja, szolgálata kezdeti időszakában könnyebb dolga volt, mert a diákok nyitottabban álltak a közösségekhez. Akkoriban még a hallgatói klub is működött, mára viszont a szomszédos ágyon ülő kollégiumi szobatárs is gyakran a mobilján ír rá a másikra, hogy hozzon neki is egy sört ahelyett, hogy szóban kérné meg rá.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Bogdányi Mária - interjú -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!