Minden keresztény zöld keresztény? (podcast)

Minden keresztény zöld keresztény? (podcast)

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kovács Viktor
Az Isten az embert nem önmagában „rakta le” a földre, hanem egy csodálatos rendszer részeként, amelyet természetnek nevezünk. Keresztény hívő emberként ezért sem magunkra, sem a minket körülvevő világra nem csupán úgy tekintünk, mint önálló személyekre, dolgokra, entitásokra stb., hanem úgy is, mint a teremtő Isten kreativitásának jeleire. Sőt! Egy olyan hálózat részei vagyunk, amelyben tenni is tudunk és tennünk is kell az isteni mandátum szerint (1Móz 2,15).

A kereszténység központi üzenete Krisztus keresztje és megváltó munkája. De vajon kinek szól ez a megváltás? Csak az embereknek? Vajon milyen szerepe van a megváltásnak a(z emberen kívüli) teremtett világ szempontjából, és milyen szerepe van ebben az embernek? És mennyire jó szó erre a teremtésvédelem?

Beszélgetés dr. Gáncs Tamással, a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség lelkésze és a Magyarországi Evangélikus Egyház – Ararát – Teremtésvédelmi Munkacsoportjának vezetője. A téma aktualitását a teremtés hete adja, amelyet ökumenikus kezdeményezés az Isten teremtett világa iránti keresztény felelősségtudatunk erősítésére rendezik évről évre.

Itt hallgatható meg a beszélgetés.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!