Ki írja életünk idejét a nagy fordulópontoknál? – Kórházmissziói konferencia volt Piliscsabán

Ki írja életünk idejét a nagy fordulópontoknál? – Kórházmissziói konferencia volt Piliscsabán

Share this content.

Szöveg és fotó: Tóth Melinda Anna
Piliscsaba – 2015. október másodika és harmadika között konferenciát tartott a Kórházmisszió közössége. Heinemann Ildikó már a kezdő áhítatban elgondolkodtatta a résztvevőket: „Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet” – Mit jelent ez a mindennapi életünkben, hogyan vagyunk képesek megvalósítani mindezt.

Honti Irén előadásában - logoterapeutaként - Viktor Emil Frankl gondolatait hozta. A szellemi emberről szólt, aki képes döntéseket hozni. Kifejtette, mit jelent a sors, az irányítás, hogyan vélekedünk ezekről. „ Éretten álljunk a sorsunkhoz!” - írja Frankl. Lelkiismeretünk mennyire képes bennünket befolyásolni?

Cikkünk szerzője, Tóth Melinda a témából pár szót emelt ki: Az életünkben döntő az írás, a Szentírás, az életünk megírása. Isten csodálatos író, aki írja, rögzíti az életünk legkisebb pillanatait éppen úgy, mint a legfontosabb döntéseket, utakat.

Ezután nagyszerű beszélgetés alakult ki a résztvevők között. Az esti áhítatot Füzesi Kornél tartotta. Minden hiábavaló, vagy mégsem? Krisztusban ott van a biztatás, a szava, a soha ne add fel, a remény - mondta.

Másnap reggel Bajuszné Orodán Krisztina azt az üzenetet továbbította, hogy mennyire kimondhatatlan ajándék az Úrnak élni.

Ezt követően Kalocsa Zsuzsanna nagyszerű előadása következett. Ki írja életünk idejét a nagy fordulópontoknál? Az előadó elsősorban megerősítette, hogy számtalanszor a mélységekben is ott van a szeretet, a megértés az ember részéről. S mindez maga Krisztus, hiszen Ő rajtunk keresztül szolgál. Keresni kell saját értékemet, önbizalmamat, Istent. Minden élethelyzetben hagyjunk időt magunknak. Tapasztalataiból több példát is mondott, ami által még inkább megerősödhettek a hallgatóság tagjai abban, hogy tudják, Krisztus írja életük idejét.

Tartalmas, jó szinvonalú konferencia volt. Tudásban, lélekben meggazdagodva indulhatott mindenki haza, szolgálni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!