Kora ősszel ünnepeljük a Teremtés hetét

Kora ősszel ünnepeljük a Teremtés hetét

Share this content.

Forrás: Ararát
Budapest – A korábbi évek egyre elterjedtebb gyakorlata szerint, az idei évben is kora ősszel ünnepeljük a Teremtés hetét. A hálaadó vasárnapot megelőző héten, a 2020. szeptember 27. – október 4. közötti időszak lehetőséget kínál közösségeinknek, hogy figyelmünket a teremtett világ értékei felé fordítsuk és közösen ünnepeljük mindazt, amit Teremtőnktől kapunk.

A hét közös ünneplését szolgáló ökumenikus Teremtés hete füzet segédanyaga elkészült, és online is elérhető a linkre kattintva, vagy a http://teremtesunnepe.hu oldalon.

A tavalyi évhez hasonlóan, a szervezők idén is bátorítanak minden közösséget, hogy a hét ünneplésére szervezzetek programokat, rendezvényeket, helyi akciókat. Mivel nemcsak a cselekvés fontos, hanem az összefogás is, hívnak minden közösséget, hogy osszák meg nyilvánosan annak hírét, ami jó történik köreikben!

Az eseményeket, programokat, akciókat erre a linkre kattintva lehet regisztrálni, a regisztrált események hírét közzé fogjuk tenni médiafelületeinken.

A Teremtés hetére tervezett programok megvalósításához evangélikus gyülekezetek és intézmények részére kis összegű pályázati támogatás is elérhető. A pályázatról, annak részleteiről, a pályázati feltételekről és a jelentkezés menetéről bővebb információ az alábbi linken található: http://arterm.hu/index.php/2020/08/28/teremtes-hete-rendezvenyek-tamogatasa-mee-ararat-palyazat-2020/

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!