Kisoltárt szenteltek Dunaföldváron a Jó Pásztor vasárnapján

Kisoltárt szenteltek Dunaföldváron a Jó Pásztor vasárnapján

Share this content.

Szöveg: Molnár Iván
Dunaföldvár – Úgy tartják a véletlen Isten névjegykártyája, melyet Ő nem szokott aláírni. Hosszas egyeztetés után, végül (nem szándékoltan) úgy sikerült, hogy az elmúlt vasárnapon, a Jó Pásztor vasárnapján került sor Dunaföldváron az evangélikus gyülekezet téli időszakában használt templom részében, az újonnan épült kisoltár ünnepi megáldására, megszentelésére.

Az igehirdetést és az ünnepi szertartást Gáncs Péter elnök-püspök végezte, ez alkalomra Erdélyből kapott díszesen és igékkel kifaragott pásztorbotját is elhozva, hangsúlyosan utalt egyházunk Jó Pásztorára, Jézus Urunkra, mindnyájunk személyes felelősségére, hogy Őhozzá tartozzunk és az Ő hangját kövessük.

Az ünnepi alkalmon a húsvétkor konfirmált két fiatal lány – Duschnig Anna és Magyari Virág Magdolna – a püspöktől átvehették konfirmációs emléklapjukat (és bízunk benne, hogy a szívhez szóló szavakra is emlékeznek majd életútjukon).

Az ünnepi szertartást a déli kerület felügyelője, Radosné Lengyel Anna szintén megtisztelte jelenlétével.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!