A legrégebbi Luther-képről és a Menő reformáció buszról beszélgettek a SopronTV-ben

A legrégebbi Luther-képről és a Menő reformáció buszról beszélgettek a SopronTV-ben

Share this content.

Forrás: YouTube.com, Sopronmédia, szöveg: evangelikus.hu
Sopron – Mozgalmas napok elé néz a Soproni Evangélikus Egyházközség, hiszen családi program és igazi kulturális csemege is várja az érdeklődőket a hét folyamán. Ezekről beszélgettek a gyülekezet lelkészével, Tóth Károllyal.

A gyülekezetben tavasszal megújult kiállítás nyílik, két új festményt mutatnak majd be. Az egyik ezek közül a legrégebbi magyarországi Luther-ábrázolás, a másik pedig egy I. Lipót magyar király és német-római császárról készült festmény. 2018. április 5-től tekinthetők majd meg a soproni múzeumban.

Emellett Menő reformáció címmel utazó tárlat érkezik Sopronba április 8–9-én. A buszban berendezett igényes kiállítás a Deák téren a Mátyás király utcánál lesz ingyenesen megtekinthető vasárnap 9 és 18 óra között és hétfőn 8 és 18 óra között.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!