Igei és kulturális élményekkel gazdagon – Imahét és koncert Dunaújvárosban

Igei és kulturális élményekkel gazdagon – Imahét és koncert Dunaújvárosban

Share this content.

Szöveg és fotó: Stermeczki András
Dunaújváros – 2020. január 22-e a magyar kultúra napja, hiszen 1823-ban Kölcsey ezen a napon írta meg véglegesen a Himnuszt. Dunaújvárosban az imahéten ezen a napon volt az evangélikus templomban a soron következő alkalom 17.00-tól, ezt követően pedig 18.00-tól a Pro Cultura Intercisae-díj átadására került sor. Bár utóbbira kapott meghívást a méltán világhírű Szent Efrém görögkatolikus férfikórus, de ők szeretettel léptek fel az imahét alkalmán is, mindnyájunk örömére.

Az istentiszteleten jelen volt Jakab Erika református lelkész, Braun Ervin a baptista gyülekezet vezetője; Isten igéjének hirdetésével Kovács István görögkatolikus parókus szolgált.

Már az istentiszteletre is nagyjából megtelt a templom, de az azt követő koncertre még a maradék pár helyet is elfoglalták az érdeklődők. Ki-ki igei és kulturális élményekkel gazdagon térhetett szerda este haza. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!