Hálaadó istentisztelet volt Borbányán

Hálaadó istentisztelet volt Borbányán

Share this content.

Szöveg: Adámi László, fotó: Lippai Kamilla
Nyíregyháza – Borbánya – Idén szeptember utolsó vasárnapján tartották családi istentisztelet keretében Nyíregyháza-Borbányán a termésért való hálaadást. Érdekesség, hogy a borbányai kicsiny evangélikus templomnak 70 éve, 1949. szeptemberében kezdődött el az építése.

Az istentisztelet bevezető részében Adámi Márta hitoktató tartotta a jelen lévő tíz gyermek számára a bibliai tanítást. A témát Mt 6,24–34 (a felolvasásra kijelölt igeszakasz) alapján az Úr Jézus szavai adták: „Ne aggódjatok…” - hanem bízzatok a mennyei Atya számontartó gondviselésében, és „Keressétek először Isten országát…”

A szószéki igehirdetésben Adámi László körzeti parókus lelkész Jer 17,5–11 alapján szólt: „Az Úrban bízó szívre van legfőképp szükségünk.” A legnagyobb veszedelem ugyanis, mely fenyeget minket, nem az anyagi gond, betegség stb., hanem a saját szívünk Istennel dacoló, hamis biztonságot kereső csalárdsága. Isten pedig áldott, viruló életet akar nekünk adni bűnbocsátó és fölszabadító kegyelmében, Jézus Krisztus által! A lelkipásztor megemlékezett arról is, ahogyan közel negyedszázada Isten egy nehéz időszak előtt szólította meg őt ennek a (Szentháromság ü. u. 15.) vasárnapnak – szívébe zendülő – bevezető igéjével: „Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk.” (Zsolt 68,20) Az akkor még nem sejtett próbákra nemcsak felkészítette őket igéjével az élő Isten, hanem keresztül is vitte a családot a nehézségeken. A legfontosabb azonban az, hogy az Urat a megváltó Krisztusban szabadításunk, üdvösségünk Isteneként ismerhetjük meg!

A gyülekezet énekét kísérve Adáminé Amriskó Mária szolgált a harmóniumnál. Az igehirdetés alatt a gyermekek – nyitott füllel – rajzolhattak, színezhettek. A felnőtt gyülekezeti tagok túlnyomó többsége pedig szent komolysággal és a kegyelem örömével járult ezután az Úr megterített asztalához.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!