Gyorsan zuhan a németek intézményekbe vetett bizalma

Gyorsan zuhan a németek intézményekbe vetett bizalma

Share this content.

Forrás: hvg.hu
Berlin – A németek a korábbiaknál jóval kevésbé bíznak a különféle társadalmi intézményekben, s a legújabb kutatás szerint szokatlanul nagy mértékben csökkent a hadsereg, az egyházak és a rendőrség hitele.

„Már több mint egy évtizede kérdezzük meg rendszeresen a németeket arról, mennyire bíznak az egyes társadalmi intézményekben. Eddig sohasem tapasztaltunk a mostanihoz hasonló mértékű visszaesést” – mondta a felmérést végző Forsa közvélemény-kutató cég igazgatója, Manfred Güllner.

A 26 megemlített intézményből 22 esetében csökkent a németek bizalma, a legrosszabbul a hadsereg szerepelt, a Bundeswehrnél 13 százalékpontos volt a visszaesés. Az iskolák tíz százalékponttal szerepeltek rosszabbul, s a legnagyobb bizalomnak örvendő intézmény, a rendőrség is visszaesett 5 százalékponttal. A katolikus egyház – részben a szexuális botrányok miatt – kilenc százalékpontot esett vissza, a szakszervezetek pedig 5 százalékpontot vesztettek a bizalmi indexben. A sajtó megítélése, még ha kis mértékben is, de javult.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!