Vár a mi Istenünk!

Vár a mi Istenünk!

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

Pünkösd után már – a legtöbb helyen – újranyitott templomainknak örvendhetünk, elsőként mégis a száz évvel ezelőtti történelmi traumára emlékező írásainkat ajánlom olvasóink figyelmébe. Ahogyan szerzőink, Fabiny Tamás elnök-püspök, Gáncs Péter nyugalmazott püspök és Kertész Botond történész is írják a trianoni békediktátum hazánkat és egyházunkat is érintő hatásairól szólva: a sebek gyógyítása, az összetartozás erősítése és a közös jövő építése, a megújulás lehetőségének megteremtése a mi feladatunk. „Mert ha azt kérdik tőlünk gyermekeink, hogy hiszünk-e az 1000 éves haza feltámadásában, mi ezzel a jelszóval felelünk: Igen! Igen! Százszor igen!” – vallotta dr. Hittrich Ödön, a fasori gimnázium igazgatója a diákjai előtt 1920. június 4-én elmondott, e lapszámunkban is olvasható beszédében, és mi sem tehetünk mást, mint hogy egyházunkért, hazánkért, a magyarságért felelős emberekként élünk.

A kijárási korlátozás utáni első címlapriportunkban a somogyi dombok közé látogatunk. Egy példaértékű vállalkozást mutatunk be, amelyet a „védd és vedd a hazait” jegyében vezetnek tulajdonosai, egy fiatal házaspár.

A karanténlét sokakat megviselt, így szándékosan több lélekerősítő, lelki tartalmú írást adunk közre; olvashatnak a megrendülésről, az imáinkban megfogalmazódott kérésekről és azok beteljesüléséről vagy éppen az éveken át tartó terhek cipeléséről. Miért jó evangélikusnak lenni? – az e témában meghirdetett pályázatunk nyertes írásainak második része is helyet kapott e lapszámunkban.

Végezetül álljon itt Makoviczky Gyula nagykanizsai lelkész frappáns hívogató mondata, amely evangélikus köszönésünknek egy most igen aktuális parafrázisa: „Vár a mi Istenünk!” Templomainkban és szívünkben újra és mindig.

Az újságot keressék a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessék elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!