Evangélikus mentőöv a szegedi MÁV Kollégiumnak

Evangélikus mentőöv a szegedi MÁV Kollégiumnak

Share this content.

Szöveg: hajdú Tibor, fotó: Bőjtös Zsuzsanna
Szeged – A Vasút a Gyermekekért Alapítvány szegedi intézményei – köztük a 115 éves MÁV Kollégium – a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alatt működnek tovább 2019. szeptemberétől.

Az átvett intézmények Szegedi Evangélikus Kollégium, Szegedi Evangélikus Felsőoktatási Diákotthon, valamint Szegedi Pitypang Evangélikus Óvoda néven folytatják működésüket. A fenntartóváltást követően nyílik esély arra, hogy az ilyen nagy hagyományokkal rendelkező intézmény – mint a kollégium is – szakmai és gazdálkodási szempontból tovább működhessen.

A Magyarországi Evangélikus Egyház a működéshez szükséges feltételek biztosításán túl élő kapcsolatot épít az átvett intézmények és a Szegedi Evangélikus Egyházközség között. 

Az ünnepélyes átadásra és az intézmények szentelésére 2019. szeptember 13-án a kollégium színháztermében került sor. Az ünnepségen Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökének szolgálata és a kollégium növendékeinek színvonalas előadása mellett az óvodások kedves köszöntő műsorát tekinthették meg a jelenlévők.

Az ünnepélyes átadásról készült videóösszeállítást itt tekintheti meg:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!