Énekeljetek az Úrnak

Énekeljetek az Úrnak

Share this content.

Forrás: kanizsaujsag.hu
Nagykanizsa – Folytatódott a nagykanizsai evangélikus gyülekezet programsorozata. A szombat délutáni előadás már az ötödik zenés fellépés volt, amelyet a reformáció ötszáz éves jubileumának tiszteletére szerveztek. Énekeljetek az Úrnak. Ennek a gondolatnak a jegyében alakította ki a két művész a koncert repertoárját.

„Azt hiszem, hogy Kováts Kolos neve mindannyiunk számára ismert, ha máshonnan nem, akkor például a Bánk bán című filmből. Az ő ismertsége révén arra számítok, hogy sokan lesznek a koncerten” – fogalmazott Koch Szilvia evangélikus lelkész.

A koncert a lelki elmélyedést is segítette. 

„A darabok kapcsolódtak a reformáció évfordulójához, másrészt azt gondolom, hogy hangulatában lehetőséget kínáltak az elmélyedésre, megtisztulásra és remélhetőleg egy kis katarzisra is”  vélekedett Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgonaművész.

 A jubileumi programsorozat következő rendezvénye november 18-án lesz.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!