Egész adventben tartott az Angyali reggelek sorozat Szarvason

Egész adventben tartott az Angyali reggelek sorozat Szarvason

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu
Szarvas – Véget ért az Angyali reggelek 2015-ös sorozata december 23-án. Az alkalom végén könyveket kaptak azok, akik minden alkalommal el tudtak jönni a reggeli áhítatokra és bizonyságtevésekre.

„A sorozaton a legkevésbé látogatott alkalmon negyvenen jelentek meg, de voltunk négyszázan a Rákász Gergely-féle reggelen és négyszázan akkor is, amikor Gáncs Péter püspök úr jött el közénk - tudtuk meg Lázár Zsolt esperestől. - Átlagosan tehát elmondható, hogy hetvenen voltunk. Összesen 1998 fő vett részt az alkalmakon.”

Az Angyali reggelek alkalmai után, szinte mindig, azonnal beszámoltak az interneten a programsorozat Facebook oldalán: https://www.facebook.com/angyalireggelek

Fontos volt az internetes megjelenés, rengeteg visszajelzést kaptunk a világhálón is. A helyi televízió négy reggelről készített felvételt, amelyeket folyamatosan vetítettek a tévében” - mondta az esperes. 

Az Angyali reggelek liturgiájára jellemző az egyszerűség, a letisztultság. A sötétség, a gyertyák, a különleges fények sejtelmessé teszik az alkalmakat, miközben mindenki az imádságra és a hallott igére figyelhet.

Az egyes reggeleken szolgáló házigazdák saját élményeiket osztották meg a közösség tagjaival. Többen ezeken a reggeleken bizonyságot tettek saját megtérésükről, Isten-élményükről, míg sokan elmondták, hogy számukra mit jelent az advent és a karácsony. A gyermekkori megható élményekben sem volt hiány. Sokszor könnyes szemmel, mégis felszabadultan és boldogan indult mindenki a munkájába, az iskolába. 

„Az Angyali reggelek januártól az Angyali segítségre vált át, ilyenkor megpróbálunk a legjobban rászoruló szarvasiakon segíteni - zárta gondolatait Lázár Zsolt. - Ennek forgatókönyvét január elején állítjuk össze. A tervek szerint lesz ételosztás, ruhagyűjtés, úgy, ahogy az elmúlt években is volt.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!