Ég a Hit gyertyája Szeged koszorúján

Ég a Hit gyertyája Szeged koszorúján

Share this content.

Forrás: delmagyar.hu
Szeged – Fellobbant az első adventi gyertya lángja a Dóm téren. Vincze Délia evangélikus lelkész úgy fogalmazott, a karácsony közeledtével ráébredünk arra, mi jelenti az igazi fényességet az életünkben, kik vagy mik adnak számunkra melegséget.

Az adventi koszorún az első lila gyertya a hit szimbóluma, vagyis Ádámot és Évát szimbolizálja, akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást. A város koszorúján az első gyertyát Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Vincze Délia, a Szegedi Evangélikus Egyházközség lelkésze gyújtotta meg.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a karácsony hangulata már beköltözött a városba, szerinte mégis érdemes megállnunk és megvizsgálnunk, milyen céljaink vannak a következő évben.

„Ha nem fogalmazzuk meg céljainkat, nem hiszünk azokban és nem cselekszünk, akkor nem is várhatjuk, hogy bármi az ölünkbe hulljon” – mondta.

Vincze Délia azt emelte ki, hogy a karácsony mindig azt tudatosítja bennünk, hogy ismét eltelt egy év.

„Egy olyan év, amely tele volt mindannyiunk számára élménnyel, feladattal, örömmel, kihívással, időnként talán szomorúsággal is. A karácsony közeledtével, Krisztus érkezésével ráébredünk arra, mik jelentik az igazi fényességet az életünkben, kik vagy mik adnak számunkra melegséget, mi ad kiutat a sötétségből” – fogalmazta meg advent üzenetét az evangélikus lelkész.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék: Szeged - advent - Vincze Délia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!