A Reformáció Európai Kulturális Útvonala

A Reformáció Európai Kulturális Útvonala

Share this content.

Forrás: Tiszántúli Református Egyházkerület
Az INTERREG Central Europe program keretén belül 12 partner együttműködésével olyan kulturális útvonal kerül kidolgozásra, melynek célja a reformáció gazdag örökségének fenntartható módon történő hasznosítása.

A projekt 2016 júliusában indult, összekapcsolva a különböző régiókat. Kiváló lehetőség a reformáció irányelveinek, valamint térbeli és időbeli fejlődésének bemutatására.  A sikeres működés érdekében megalakult az útvonal egyesülete is, amely az irányításért és az útvonal továbbfejlesztéséért lesz felelős. A résztvevő partnerek a projekt során létrehozott útvonalat az Európai Unió által is hivatalosan elismert útvonallá nyilvánítják a projekt végére.

Az egyesület szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az októberben, a szlovéniai Velenje városában megrendezésre kerülő találkozóra, ahol együtt fedezhetjük fel Európa reformációjának sokszínűségét.

Jelentkezési szándékát, kérjük, legkésőbb október 1-jéig jelezze az alábbi e-mail címen: contact@reformationroutes.eu

European Cultural Route of Reformation – Interreg
https://www.interreg-central.eu/Content.Node/ECRR.html
https://www.facebook.com/RoutesofReformation/

Címkék: reformáció - emléktúra -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!