Defibrillátor a nemescsói közösségnek

Defibrillátor a nemescsói közösségnek

Share this content.

Forrás: vaol.hu, szöveg: Polgár Patrícia
Nemescsó – A Nemescsó–Meszlen–Acsád–Kőszegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközség jubileumot ünnepel: tíz éve működtetik a Sartoris Szeretetszolgálatot. Az idei Sartoris-napon azonban nemcsak ez adott okot arra, hogy összegyűljön a közösség, átadtak egy defibrillátort is.

Céljuk a környék időseiről való gondoskodás, valamint étkeztetésük megoldása. A Sartoris-napot annak érdekében rendezik meg, hogy gondozottjaikat kizökkentsék a szürke hétköznapokból és egy kis kimozdulásra ösztönözzék őket. Szerdán délelőtt tíz órakor hálaadó istentisztelettel vette kezdetét az ünneplés, majd mindenki átvonult a faluház udvarára, ahol terített asztalok várták a gondozottakat.

Kalincsák Balázs lelkész-igazgató köszöntő szavai után díjazták a vezetők éveken át tartó áldozatos munkáját, majd következett a nagy bejelentés: egy ideje felmerült a gondolat, hogy jó lenne, ha az egyházközség minden településén elhelyezhetnének egy defibrillátort. Az ötlet néhány hónap leforgása alatt meg is valósult: elsőként Nemescsó gazdagodott az életmentő eszközzel, melyet Köcse Tamás Vas megyei vezető mentőtiszt adott át.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!