Bibliai témájú bélyegekből nyílt kiállítás a debreceni Nagytemplomban

Bibliai témájú bélyegekből nyílt kiállítás a debreceni Nagytemplomban

Share this content.

Forrás: MTI
Debrecen – A Magvetés – A Biblia üzenete bélyegeken címmel vasárnaptól látható Kocsis Attila református lelkipásztor időszaki kiállítása a debreceni Nagytemplomban.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tárlaton több mint száz ország bibliai vonatkozású bélyegeit tekinthetik meg az érdeklődők.

Kocsis Attila, a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat lelkésze gyermekkora óta szenvedélyes gyűjtő, keresztény témájú, a különböző országokban elsőként kiadott karácsonyi bélyegekhez először tizenöt éve jutott hozzá. A kiállításon a többi között megtekinthető a világ első olyan bélyege is, amelyen karácsonyi motívum látható. A bélyeg külön érdekessége, hogy 1943-ban Magyarország adta ki. Kocsis Attila gyűjteményét később bibliai történeteket, igéket, valamint templomokat, kolostorokat ábrázoló bélyegekkel egészítette ki.

A tárlat bemutatja a kollekció azon darabjait is, amelyek a reformáció 500. évfordulójának állítanak emléket. A tematikus gyűjtemény segítségével a látogatók betekintést nyernek a történelmi esemény hátterébe, megismerhetik a reformáció fontos helyszíneit és kiemelkedő alakjait.

Az időszaki kiállítás keretében először láthatja a közönség azt a bélyeget, amely II. János Pál pápa 1991-es debreceni látogatását örökítette meg. A pápa külföldi útjairól készült sorozatot Gambiában adták ki, ennek egyik eredeti példányán II. János Pál pápa és Kocsis Elemér református püspök látható az Úr asztalánál.     

A kiállításon a látogatókat játékra hívják, a témához kapcsolódó kvíz kitöltőinek meglepetéssel kedveskednek a szervezők. A tárlat június 15-ig látható a Nagytemplom Kálvin János galériájában – írják a közleményben.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!