Templomajtó

Templomajtó

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Esztergomi Evangélikus Egyházközség
Van, hogy nehéz eljutni a templom ajtajáig. Van, amikor úgy tűnik, hogy csak elég elhaladni mellette, bekukucskálni a kulcslyukon. Aztán előfordul, egyszer csak úgy érzi magát az ember, be kell menni. Visz a kíváncsiság, az érdeklődés, milyen lehet odabenn? És van, amikor egyszerűen a saját lelkünk visz be. Ott kell lenni, le kell ülni. Csendet keresünk. Valami más csendet. Már nem a magunk csendjét keressük, nem a magány csendjét, hanem a templom csendjét, és olyan is van, aki az Isten csendjét keresi. A Szent erőterét, a Szent hangját, a Szent szeretetét és kegyelmét.

2018. július 25. Nürnberg. Istentisztelethez készülnek a templomban. A sekrestyéből hozzák a kelyhet és az ostyát. A csodálatra méltó templomban alig vannak az este 6 órai istentiszteleten, egy kezemen meg tudom számolni. Odakinn pedig tele vannak a kávézók, éttermek. Beszélgetnek.

2019. nyár. Egy év múlva a nyitott templomajtón át vonz valami befelé egy kapucinus templomba... Ketten ülnek a hétfő délelőtti órán a templompadban. Csend van. A tiszta és szent csend. Ők ketten, akik ott ülnek a templompadban és imádkoznak, választ keresnek vagy éppen választ kapnak. Életük kérdéseivel, gondolataival érkeztek, és odaadják, megbeszélik ezt azzal, aki nemcsak meghallgat, hanem formál, cselekszik, tanácsol.

Hogy mi a több? Kifejezhető ez számokban? Mi az élet többlete?

Az az élmény, az az esemény, amikor meghallgatást kapok, választ kapok attól, aki a legnagyobb. Amikor megoldódik a nehézség, amikor átölel az Isten.

Van, amikor elég egy kávézás, de igazán nagy ajándék az a pillanat, amikor egy ember éppen választ kap magától az Istentől. Akkor ketten is imádkoztak. A legszebbet, a legszentebbet élték át. Istennel találkoztak.

Címkék: templom -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!