Segélyszállítmányt vittek Délvidékre a szarvasi evangélikusok

Segélyszállítmányt vittek Délvidékre a szarvasi evangélikusok

Share this content.

Forrás: newjsag.hu, szöveg és fotó: Babák Z, további képek: Facebook.com, fotó: Lázár Zsolt
Szarvas – Egy tele kisteherautónyi adománnyal indult el ma a Délvidékre, az árvíz sújtotta területre Lázár Zsolt evangélikus esperes. A szerbiai szlovák evangélikusok segélykérésére fogott össze a Szeretetszolgálat, a helyi Szlovák Kisebbségi Önkormányzat, a Szlovák Általános Iskola és természetesen a Benka is, valamint az óvodák, és így adták össze a segélyszállítmányt.

Ebben élelmiszerek, mosó- és fertőtlenítő-szerek és ruhaneműk találhatók. Célállomásként Újvidéket jelölte meg az esperes, ahová eljutni a határ miatt nem lesz egyszerű feladat, de reméli, hogy estére oda fog érni – írta a newjsag.hu.

„A szerbiai szlovák evangélikusok felhívását hallotta meg a tótkomlósi evangélikus egyházközség, majd azt követően a mi gyülekezetünk is, hogy Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában komoly árvizek vannak és sokan szenvednek most ennek következtében, több mint 1 millió embernek kellett elhagynia lakhelyét” – nyilatkozta akkor Lázár Zsolt evangélikus esperes miközben pakolás közben kollégáival megpróbálta a legoptimálisabban kihasználni a kisteherautó minden légköbcentijét.

A szállítmány végül rendben megérkezett Petrőcre (Backi Petrovac). A helyi lelkész Vladislav Iviciak fogadta őket és segített az adományok szétosztását megszervezni. A kipakolás után megtekintették a templomot is, a legnagyobb szerbiai szlovák evangélikus gyülekezet otthonát.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!