Próbarepülés volt Soltvadkerten – Szélrózsa-előtalálkozó és déli egyházkerületi ifjúsági nap – ÚJABB VIDEÓKKAL!

Próbarepülés volt Soltvadkerten – Szélrózsa-előtalálkozó és déli egyházkerületi ifjúsági nap – ÚJABB VIDEÓKKAL!

Share this content.

Soltvadkert – Nem semmi nap van a hátunk mögött. „Láss, ne csak nézz!” (Mt 13,44) igei mottóval és Próbarepülés címmel 2014. március 1-jén Soltvadkerten került megrendezésre a Szélrózsa-előtalálkozó és a Déli Evangélikus Egyházkerület ifjúsági napja. A videókat folyamatosan töltjük fel cikkünkhöz! Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Román Péter, videó: Győri András Timótheus, hangmérnök: Plavecz József

Kilenc órától kezdődött a „check-in” a soltvadkerti evangélikus iskola sportcsarnokának főbejáratánál, aztán ahogy a régi jó ismerősök vagy a félénken érkező új arcok megkapták a kék karszalagjukat, indulhatott is a nap. A Szélrózsa Band vezetésével közös énekléssel hangolódhatunk rá az egész napos programkavalkádra. 

A nyitó áhítatot Krámer György pilisi lelkész, püspökhelyettes tartotta.

Majd az eligazítás után szabadon válogathattunk a workshopok közül. Volt jelnyelvtanulás, ahol megtanulhattuk, hogyan mutatják a siketek azt, hogy Erős vár a mi Istenünk, és olyan egyszerű szavakat és gondolatokat is elsajátítottunk, mint azt, hogy szeretlek vagy Jézus értünk halt meg.

A Mevisz Bárka segített nekünk, hogy megtudhassuk, milyen kerekesszékkel a világ. Volt kézműveskedés is, Szélrózsa-logóval ellátott agyagtárgykészítés meg drótfonás. De megtudhattuk azt is, hogy mennyire vagyunk jók sakkból. A szociálisan érzékeny résztvevők pedig a hajléktalanságról tájékozódhattak Románné Bolba Márta és Visnyei Emőke segítségével.

Ebéd előtt még összeálltunk egy játékos akció erejéig, ahol a résztvevők kirakták a tízes számot: idén nyáron lesz a tizedik Szélrózsa-találozó, majd meglátjátok, hogy milyen jó kis csalogató promófilmet sikerült készítenünk róla! 

A nagyszerű ebéd és a kötelező Szent Korona Cukrászda-beli látogatás után délután a Parafónia zenekar játszott.

Az átállás alatt Szélrózsa TOP 10 címmel Gáncs Péter elnök-püspök, déli kerületi püspök osztotta meg szélrózsás élményeit,

majd Takáts Eszter egy szál gitárral adott egy kis zenei ízelítőt a nyári találkozóból, ahova információink szerint egy egész zenekarral érkezik. 

A végén pedig Homoki Pál és a helyiek záró áhítatával búcsúztunk egymástól.

Nyáron július 16. és 20. között találkozunk majd ugyanitt! Ugye te is jössz? :)

Horváth-Bolla Zsuzsanna fotói:

Román Péter fotói:

Kedvcsináló a 10. Szélrózsához:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!