Idén is megkoszorúzták Maléter Pál emléktábláját

Idén is megkoszorúzták Maléter Pál emléktábláját

Share this content.

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának megbízott igazgatója, Végh Szabolcs akasztotta fel az emlékezés koszorúját a mártírsorsú honvédelmi miniszter, Maléter Pál emléktáblája alá. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Mindhárom püspök, az országos felügyelő és helyettese, valamint az Országos Iroda több munkatársa jelenlétében zajlott a koszorúzás a márványtábla előtt. 1956 mártír sorsú honvédelmi minisztere a harmincas években egyházunk mai székházában működő Luther Otthonnak volt lakója. 

Fabiny Tamás püspök rövid beszédében kiemelte annak fontosságát, hogy ne csak a gondokkal terhelt tragikus sorsú politikusra, hanem az Üllői úti épület gangján csoportképhez pózoló, társának szamárfület mutató vidám diákra is tudjuk emlékezni, hiszen csak akkor értékelhető az emberi nagyság, ha az emberséget is észre vesszük.

A rövid megemlékezést a Himnusz eléneklése zárta.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!