Beiktatták Kollár Zsolt lelkészt Gyönkön

Beiktatták Kollár Zsolt lelkészt Gyönkön

Share this content.

Forrás: facebook.com, szöveg: evangelikus.hu
Gyönk – 2014. július 19-én beiktatták a Gyönki Evangélikus Egyházközség lelkészének Kollár Zsoltot. A beiktatást Szabó Vilmos Béla a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye esperese végezte.

A liturgiai szolgálatban Füller Mihály és Koskai Erzsébet lelkészek segédkeztek. Az áldás és eskütétel után került sor a beiktatott lelkész prédikációjára.

Az ünnepi alkalom után közgyűlésre került sor a templomban, amelyet Schell János másodfelügyelő vezetett le. Az alkalmon ott volt Schmidt Henrik gyülekezeti felügyelő is. Andorka Árpád egyházmegyei felügyelő, Katz Gyula István  a város polgármestere, valamint a megjelent lelkészek, Koskai Erzsébet lelkésznő, Zászkaliczky Pál nyugalmazott lelkész valamint Czeileinger Antal református lelkész köszöntötték Kollár Zsoltot. A gyülekezet most 300 éves és Kollár Zsolt a 30. beiktatott lelkésze Gyönknek.

Címkék: Kollár Zsolt - Gyönk - lelkész -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!