Az Opera Nagykövete a Fecskefészek Evangélikus Óvodában járt

Az Opera Nagykövete a Fecskefészek Evangélikus Óvodában járt

Share this content.

Szöveg és fotó: Kákay István
Budapest – A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói rendszeresen találkoznak a Magyar Állami Operaház programjaival az Opera Nagykövete és az OperaKaland rendezvényein. Az általános iskola és gimnázium diákjai találkoztak már énekművész nagykövetekkel, januárban balerina fog előadást tartani náluk, márciusban megismerkedhetnek a zenekari művészek munkájának érdekességeivel, majd májusban a színpadi háttértevékenység és technika ezerarcú világába pillanthatnak be.

Arra azonban még nem volt példa, hogy a kis óvodások halljanak - szervezett keretek – között az operáról. 2014. november 12-én azonban ez is megtörtént: Ardó Mária énekművész, az Operaház Nagykövete érdekes, változatos, interaktív előadást tartott a Halacska csoportban, melyet zenei- és balett-betétek vetítésével színesített, sőt rövid részleteket maga is elénekelt.

A vegyes csoport kis nebulói figyelmesen hallgatták az előadót, lelkesen fogadták a zeneszámokat, és aktívan vettek részt a közös játékban. A sikeres első előadást újabbak követik majd a Fecskefészek óvoda többi csoportjában is még ebben a nevelési évben.

2014. november 17-én, hétfőn az óvónők országos szakmai napja keretében az evangélikus óvodák vezetői láthatnak bemutató foglalkozást, és ismerkedhetnek meg a programmal.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!