„Felhőtlen gyermekkor” – Indul a Gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél

„Felhőtlen gyermekkor” – Indul a Gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Share this content.

Budapest – Felhőtlen gyermekkor címmel indít egy hónapon át tartó adománygyűjtést és programsorozatot az Ökumenikus Segélyszervezet. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban zajló munkára, melynek köszönhetően évente több száz nehéz sorsú gyermek tapasztalhatja meg a biztonságos otthon élményét, és kaphat esélyt egy boldogabb gyermekkorra. Az országos akcióhoz ezúttal is stratégiai partnerként csatlakozik a Tesco-Global Áruházak Zrt., így a következő hetekben nemcsak a 1353-as adományvonalon, de az áruházlánc kasszájánál kapható kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhat a gyermekek tanulásához, nyári táboroztatásához és körülményeik javulásához. Forrás: segelyszervezet.hu

Az eseményt Lévai Anikó köszöntője nyitotta meg. A Segélyszervezet jószolgálati nagykövete hangsúlyozta: „Egy szülő számára nincs fontosabb, minthogy mindent megadhasson a gyermekeinek, hogy nekik is – vagy legalább nekik – teljes és felhőtlenül boldog gyermekkoruk lehessen. Nekünk, felnőtteknek az a felelősségünk, hogy ez a soha vissza nem térő időszak később valódi erőforrás legyen a – sok esetben kelleténél hamarabb beköszöntő – felnőttkor kihívásainak a leküzdéséhez. A Segélyszervezet olyan családok százainak ad otthont és mindennapi segítséget, akik e támogatás nélkül nem tudnák biztosítani gyermekeik számára a gyermekkor gondtalan világát. Ehhez a munkához kérjük most az emberek adományát, támogatását!”

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: „A családok átmeneti otthonai ritkán reflektorfénybe kerülő, de pótolhatatlanul fontos terepei a szegénység elleni küzdelemnek. Ezek az intézmények az elmúlt évtizedekben számtalan család számára az egyetlen esélyt nyújtották az együttmaradásra és újrakezdésre. Az Ökumenikus Segélyszervezet ezekben a folyamatosan teltházzal működő, egyenként 40 fős otthonokban nemcsak menedéket nyújt a krízisbe került családoknak, de minden segítséget megad ahhoz is, hogy minél hamarabb újra saját lábukra álljanak. Az otthonok mindennapi munkájában fontos szempont, hogy a gyermekek minél kevésbé szenvedjék meg a családot sújtó válsághelyzetet.” Lehel László, a most induló egy hónapos adománygyűjtésről elmondta: a szervezet célja a nehéz helyzetben lévő átmeneti otthonok megerősítése, a körülmények javítása és nem utolsó sorban a gyermekek nyári táboroztatása.            

Nigel Jones, a Tesco Magyarország vezérigazgatója elmondta: egészen június közepéig az ország valamennyi Tesco áruházában lehetőséget kínálnak vásárlóiknak, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz. A sajtótájékoztató meglepetéseként Nigel Jones bejelentette, hogy a vásárlók által gyűjtött minden forinthoz a Tesco is hozzátesz egyet, azaz megduplázza az akció keretében befolyó összeget. A vezérigazgató kihangsúlyozta, hogy az évek óta egyre növekvő eredménnyel zajló adventi áruházi gyűjtések mellett, a most induló adománygyűjtés esetében egy újabb, számukra is nagyon fontos ügyben fog össze az áruházlánc stratégiai partnerével az Ökumenikus Segélyszervezettel. A vezető reményét fejezte ki, hogy ezúttal is vásárlók százezrei csatlakoznak a kitűzött célokhoz, a gyermekek támogatásához.

A sajtótájékoztatóra annak az egész napos szakmai tanácskozásnak a részeként került sor, melynek keretében a Segélyszervezet az ország legkülönbözőbb, jellemezően hátrányos helyzetű térségeiben működő intézményeinek vezetői vettek részt. A találkozó fókuszában az átmeneti otthonokban élő, illetve a családsegítő és gyermekvédelmi szolgálatok látókörében lévő nehézsorsú gyermekek felzárkózásának elősegítését célzó tevékenység volt. Rácsok Balázs a szervezet szociális és fejlesztési igazgatója elmondta, hogy 2014-ben is mintegy 200 gyermek tapasztalhatja meg a biztonságos otthon élményét a Segélyszervezet intézményeinek falai között, és további 800 gyermek kap jelentős segítséget a felzárkózáshoz a szervezet segélyprogramjain keresztül. A szakember a szakmai tanácskozás összegzéseként kiemelte: a Segélyszervezet otthonaiban élő gyermekek körében is nagyon pozitívak a tapasztalatok az elmúlt évben bevezetett kuponos motivációs rendszerrel. A gyakorlat lényege, hogy az otthonok kis lakói a jó tanulmányi eredményekért, illetve a fejlesztő foglalkozásokon és közösségi programokon való aktív részvételért jutalomkuponokat kapnak, melyek hasznos tárgyakra, játékokra, minőségi élelmiszerekre és ruhákra válthatók be.  A Segélyszervezet valamennyi intézményében a legkülönbözőbb célcsoportok esetében bevezetett rendszer része annak az előremutató szemléletváltásnak, mely növekvő mértékben épít a szociális szolgáltatások kedvezményezettjeinek aktív részvételére saját sorsuk jobbra fordításában.     

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekekért végzett munkájának támogatására indított adománygyűjtéshez az alábbi módokon lehet csatlakozni:

1353-as adományvonalra indított hívással 250 forint támogatással,

Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával,

www.segelyszervezet.hu oldalon online lehet egyszerűen és biztonságosan felajánlani adományt.

Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon: 11705008-20464565.

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: ’Felhőtlen gyermekkor’!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!