„Együtt (l)enni jó!” – Sor került a gyülekezeti hittanverseny döntőjére és az evangélikus gyereknapra

„Együtt (l)enni jó!” – Sor került a gyülekezeti hittanverseny döntőjére és az evangélikus gyereknapra

Share this content.

Albertirsa – A Gyermek- és Ifjúsági Osztály (GYIO) koordinálásával került megrendezésre a 23. országos evangélikus hittanverseny gyülekezeti országos döntője, a Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskolában, 2014. április 5-én. 33 gyülekezetből érkeztek gyerekek az alkalomra. Összefoglaló videó! Operatőr-riporter: Győri János Sámuel, utómunka: Győri András Timótheus

A regisztráció és a nyitó áhítat után el is kezdődött az országos döntő versenye, amelyre mintegy 1245 gyerek jött el segítőjével, hitoktatójával, lelkészével együtt. Az idei téma az „Együtt (l)enni jó!” - a bibliai asztalközösséget fejezte ki.

„A bibliai szakaszok mind-mind az étkezéssel, a közösség élményével voltak kapcsolatosak. A felkészülés során, az ószövetségi és az újszövetségi történetekben olyan eseményekkel ismerkedhettek meg közelebbről a gyerekek, amelyekben az étkezés, hálaadás, a csoda, az élmény formálta közösséggé a szereplőket. A csapatok ügyességben és kreativitásban egyaránt bizonyítottak. A feladatok között voltak játékosak és elgondolkodtatóak is” - tudtuk meg a verseny egyik koordinátorától, Horváthné Csoszánszky Mártától.

A délután folyamán pedig a versengésben „megfáradtak” egy kis kézműveskedéssel, arcfestéssel, ügyességi- és logikai játékokkal, sportolással, trambulinozással „pihenhették ki” az evangélikus gyereknapon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!