Összecseng a két program zenenépszerűsítő üzenete

Összecseng a két program zenenépszerűsítő üzenete

Share this content.

Bonyhád – Mohai Éva látogatott a napokban a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba. Forrás: teol.hu, szöveg: V. B.

Magyarország egyik opera nagykövete közel 100 diáknak tartott érdekes előadást Mozart: Varázsfuvola című darabjáról. Az ismert zenedrámáról több olyan információt is megosztott a növendékekkel, amelyek nem voltak köztudottak.

Ókovács Szilveszternek, a Magyar Állami Operaház főigazgatójának kezdeményezésére létrejött egy program hazánkban, amelynek az a legfőbb célja, hogy a mostani fiatalokból opera- és zeneszerető generáció váljon. Ezen szép feladat megvalósításában 15 opera nagykövet vállal szerepet, akik az ország oktatási intézményeit járva, népszerűsítik a kezdeményezést” – világított rá Lenczné Vrbovszki Judit.

A bonyhádi gimnázium igazgatóhelyettese kifejtette, a diákok személyes élményeket is kapnak. Ugyanis a projekt révén egyszer ingyenesen, a második alkalommal pedig egy jelképes összegért vehetek részt az egyik előadáson. Hangsúlyozta, intézményük az elmúlt fél évben 450 tanulót vitt el az Operaházba, illetve az Erkel Színházba.

Lenczné Vrbovszki Judit az iskola önálló kezdeményezésére is kitért, amelynek üzenete összecseng azzal a programmal, amelyet Ókovács Szilveszter indított el. A „Tehetséghidak” pályázat részeként megvalósított Zenei Mesterkurzus keretében a diákok kedvenc operáikat mutatják be egymásnak.

A projekt decemberben lezárul, de az iskola bízik a folytatásban, már be is adták az erre irányuló pályázatukat. A főigazgató az opera népszerűsítése érdekében végzett tevékenységük elismeréseként – több intézményhez hasonlóan – a bonyhádit is fogadáson látja vendégül.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!