túra

Túra – istentisztelet után

Szekszárd – Immár hagyomány a Szekszárdi Evangélikus Egyházközségben, hogy a vasárnapi istentisztelet után a gyülekezet tagjai közül többen a szekszárdi dombok, „szurdikok” között túráznak. Lelkészük családjával együtt általában a kis csapattal tart. A két-három órás séta – a szép környezet csodálata mellett – alkalmat ad a hosszabb beszélgetésekre, egymás mélyebb megismerésére is. A hatodik túrán készült képeket adjuk most közre.

Reformációs emlékséta a Várban – Eredeti búcsúcédulát és Károli Gáspár bocsánatkérő levelét is kezünkbe vehettük

Budapest – 2017 volt a reformáció emlékéve, de a jubileumi programsorozat még nem ért véget. A Reformáció Emlékbizottság tematikus sétát szervezett a budai Várba, ahol résztvevők megismerkedhettek a reformáció rejtett építészeti és történeti kincseivel.

Felbőgtek a motorok! – Készülnek a wittenbergi nagy túrára az evangélikus motorosok

Balatonszárszó – Összesen 26-an fognak az Evangélikus Motorosok köre szervezésében Wittenbergbe, a reformáció bölcsője felé motorozni idén augusztusban. A napokban lezajlott közös megbeszélésükön természetesen volt közös gurulás is. Endreffy Géza beszámolója.

Reményőrség – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon, az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

LU-TOUR NEKTEK

Nagykanizsa – Wittenberg – Augusztus elején reformációi tanulmányútra indultak a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközségek (NEKTEK) tagjai. Lelkészük, Makoviczky Gyula honlapunknak írt beszámolóját olvashatják erről.

Lezajlott a jubileumi KITT a Bakonyban

Bakonybél – 10 éves a Keresztény Iskolások Tájékozódási Túrája (KITT). 10 év alatt sok minden történt. A kezdeti résztvevői létszám megnégyszereződött, alkalmanként 160-180 fiatal indul neki a sötét erdőnek, hogy minél több pontot szerezzen. Vagy csak a kalandért. Mert erről a rendezvényről az is élményekkel megy haza, aki el sem hagyta a szállásnak helyt adó települést. A 20. Bakony Keresztény Iskolások Tájékozódási Túráján jártunk Bakonybélben.
Feliratkozás RSS - túra csatornájára