Békéscsaba

Kiszínezett archív képeken tűnnek fel a békéscsabai evangélikus templomok

Békéscsaba – Fogtunk néhány, 1915 és 1936 között készült fekete-fehér fotót, majd a MyHeritege alkalmazás segítségével színessé varázsoltuk őket. A képek Békéscsabán készültek, az eredeti felvételek a Fortepan oldaláról származnak – írták a Körös Hírcentrum oldalán.

Tizennégy kiválóság nevét őrzi majd a csabai Hírességek sétánya

Békéscsaba – Készül a leendő Munkácsy-negyedben, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a megyei könyvtár közötti területen a Hírességek sétánya, a lerakott kövekre tizennégy békéscsabai kiválóság nevét, titulusát, születési és halálozási dátumát vésik fel. – Köztük számos evangélikus híresség is fellelhető.

A budahegyvidékiek is adakoztak a békéscsabai angyaloknak

Budapest – Békéscsaba – „A budahagyvidéki evangélikus gyülekezetet semmi sem tántoríthatja el a cselekvő jóság megélésétől! Évről évre elsőként bontanak szárnyakat a határon innen és túl élő szegény gyermekekért” – írta a Karácsonyi Angyalok akció főszervezője, Bonnyai Sándor a Facebookon.

Híres békéscsabaiak sírjait újították fel

Békéscsaba – A városszépítők pályázata révén egymillió forintból tíz nyughelyet hoztak rendbe Békéscsabán, köztük számos evangélikusét is.

Az évnyitókat is befolyásolja a koronavírus Békésben

Szarvas – Békéscsaba – Már csak egy nap, és hosszú idő után újra becsengetnek, így Békés megye iskoláiban is elkezdődik a 2020/2021-es tanév. A koronavírus azonban az előző befejezéséhez hasonlóan az új kezdetét is befolyásolja, hiszen már az évnyitókat sem tartják meg hagyományos módon.

A békéscsabai evangélikus nagytemplommal is megismerkedtek a dobozi iskolások

Békéscsaba – A Dobozi Általános Iskola idei első Erzsébet-tábora nemrégiben ért véget, a program ötvözte a környezetvédelmet és az irodalmat. A gyerekek a békéscsabai evangélikus nagytemplommal is megismerkedhettek. A templomot Köveskúti Péter, a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnázium intézményvezetője mutatta be számukra.

Kibővítik a békéscsabai evangélikus óvodát

Békéscsaba – Bővítik a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda épületét, amely egy újabb emelettel lesz magasabb. Mint megtudtuk, még júniusban kezdték el az építkezést Békéscsabán, egy hónappal később pedig már az új szint vázát helyezték el az óvodán, majd a tetőszerkezet fedése is elkezdődött, a kivitelezés pedig zajlik tovább.

Békéscsabára megérkeztek a tankönyvek

Békéscsaba – A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. Az évkezdésre már az intézmények is készülnek, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban diákmunkásokkal válogatták át korosztályonként a könyvcsomagokat.

Ismét lesz Orgonák éjszakája a békéscsabai evangélikus nagytemplomban

Békéscsaba – A Filmharmónia Magyarország idén is megrendezi az Orgonák éjszakája nevű országos programsorozatot, amelybe – ahogy tavaly is – Békéscsaba is bekapcsolódik. Az evangélikus nagytemplomban augusztus 8-án, este 8-kor ismét Alföldi Csaba ad hangversenyt; ezúttal Bach műveit hallhatják az érdeklődők.

Evangélikusság Békéscsabán

Az egyes gyülekezetek története az egyháztörténet-írás legrégebbi tradíciói közé tartozik. Hiszen egy-egy egyházközség esetében mindig egy könnyen megragadható történetről van szó, amely a gyülekezet alapításával kezdődik, és általában kronologikus rendben haladva mutatja be az adott egyházközség gyarapodásának, fejlődésének, külső vagy belső okokból eredő nehezebb időszakainak történetét az adott szöveg jelen idejéig.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Békéscsaba csatornájára