Egyházzenei kiállítás nyílt Békéscsabán

Egyházzenei kiállítás nyílt Békéscsabán

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: B. O., fotó: Lehoczky Péter
Békéscsaba – 2018. május 18-án, pénteken kora délután a Luther lantjától a szentek hárfájáig – evangélikus egyházzene Magyarországon című kiállítás megnyitójával folytatódott az Egyházzenei Fesztivál a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Elhangzott, hogy a templomi és otthoni éneklés mellett időről időre kialakultak olyan centrumok, ahol a magasabb szintű egyházzene művelésére is lehetőség nyílt. Az evangélikus egyházzene szép és élő példája annak, hogy az európai kulturális-művészeti értékek miként tudtak integrálódni a magyar társadalomba.

Az Evangélikus Múzeum vendégkiállításán bemutatják, hogyan vált a gyülekezeti éneklés egy nagyon gazdag, egyházzenei tradíció alapjává, amelyet a magyarországi evangélikusok is gondoznak és gazdagítanak.

A kiállítás kurátora, dr. Kertész Botond elmondta, a tárlattal a magyarországi evangélikus egyház gyökereit szeretnék bemutatni, illetve azt, hogy a hagyományok miként élnek tovább napjainkban is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!