Békés megyéért kitüntető díjat kapott a Szeberényi-iskola tanára

Békés megyéért kitüntető díjat kapott a Szeberényi-iskola tanára

Share this content.

Forrás: ujkigyos.hu, fotó: Dajkó-Bakos Viktória, Szebellédi Zoltán
Békéscsaba – Szrenka Pálné, Harangozó Imre és Dér István Békés Megyéért, Völgyi Sándor, Kétsoprony polgármestere pedig Polgárokért kitüntetést vehetett át a megyei közgyűlés ünnepi ülésén, amit 2019. szeptember 4-én szerdán tartottak Békéscsabán a Jókai Színház Vigadójában. A díjakat Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke és Kósa Lajos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke adta át a kitüntetetteknek.

Az ünnepségen elhangzott laudáció szerint a közművelődés terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként kitüntetett Harangozó Imre végzettségét tekintve mezőgazdasági gépszerelő, okleveles általános iskolai tanító, hitoktató, mesterfokú diplomája szerint hit és etikatanár, valamint kollégiumi nevelőtanár. Évtizedeken át folytatott kutatói és publikációs tevékenysége jussán a legtöbben néprajzkutatóként ismerik.

1991-ben alapította meg barátaival az „Ipolyi Arnold Népfőiskola” Kulturális Egyesületet, amelynek megalakulása óta elnöke. Tagja a Magyar Néprajzi Társaságnak, alapító tagja a budapesti székhelyű Lakatos Demeter Csángómagyar Kulturális Egyesületnek is. 2002 óta dolgozik az Újkígyósért Közalapítvány kuratóriumának elnökeként. A békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium római katolikus hittantanára.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!