BEGIN – Egy jó kezdet az év végén

BEGIN – Egy jó kezdet az év végén

Share this content.

Szöveg és fotó: Szente R. Katalin
Békéscsaba – Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre Békéscsabán 2019. június 7–8-án a Békés megyei Evangélikus Gimnáziumok Ifjúsági Napjai rendezvény, amelyen a békéscsabai Szeberényi Gusztáv, a mezőberényi Petőfi Sándor, az orosházi Székács és a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói találkozhattak, és mérhették össze ügyességüket és tudásukat péntek délelőtt sportvetélkedőn, délután pedig János evangéliumára épülő hittanversenyen.

A helyi evangélikus kollégium adott teret és helyet annak, hogy a játéknak, szórakozásnak és egymás megismerésének az idő és a távolság se legyen akadálya. Szombat reggel pedig egy búcsú áhítattal zárult a program, amelyen a találkozó mottójának utolsó szakasza került középpontba, hiszen az esemény lelki hátterét mi más, mint egy jól ismert ige határozta meg János evangéliumából: Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet. (Jn 14,6)

De hadd mondják el a diákok, hogy milyen is volt a találkozó:

„A versenyek után együtt töltöttünk egy kellemes nyári délutánt. Együtt énekeltünk és fociztunk az éjszakába nyúlóan. Jó volt olyan emberekkel megismerkedni, akik hozzánk hasonlóan töltik az iskolai napjaikat, hogy aztán egy újabb boldog emlékkel térhessünk vissza a hétköznapokba.” Kasnyik Zsófia (9. évfolyam)

„Megérte részt venni a találkozón, mert nem volt unalmas, kellően lekötött, és pihenésnek sem volt utolsó. Aki ott volt, megtapasztalhatta, hogy: Hol szeretet van, ott béke van, hol béke van, ott remény van, hol remény van, ott minden van.” Szabó Balázs (10. évfolyam)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!