Állj a lábadra – reformáció ma – Hívás az országos evangelizációra

Állj a lábadra – reformáció ma – Hívás az országos evangelizációra

Share this content.

Szöveg: Szeverényi János
A reformáció 500. évfordulójára készülve nem csupán hátratekintünk, értékelünk és hálát adunk, hanem imádkozni és tenni szeretnénk az egyház megújulásáért. A 95 tétel publikálásával Luther, illetve Luther Istene a kétezer éves egyház legnagyobb ébredését, megújulását indította el. Hisszük, hogy ez a folyamat azóta sem állt le. Néhol lelassult, illetve deformálódott az, aminek reformálódnia kellett volna.

A Luther által nem szándékolt egyházszakadás ellenére a reformáció nagy hatással volt Rómára is. Ez a hatás sem szűnt meg, sőt a 20. században felerősödött.

Október 8-án a Deák téri evangélikus templomban azért találkozunk, hogy mélyebben megértsük és megéljük Isten megújító munkáját. Ez a törekvés nem modernkedés, nem a világnak való megfelelés, nem a Szentírás és Luther idézőjelbe tétele, hanem éppen annak megértése a Szentlélek által. Időszerű és érvényes a „solá-k” üzenete: egyedül a Szentírás, egyedül hit által, egyedül kegyelemből és egyedül Krisztus.

„Mikor Urunk és Mesterünk azt mondta: »Térjetek meg!« – azt akarta, hogy a hívek egész élete bűnbánatra térés legyen.” (1. tétel a 95-ből)

Szeretettel hív és vár mindenkit egyházunk missziói bizottsága.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!