Ádventi pódiumbeszélgetés a Kaposvári Egyetemen

Ádventi pódiumbeszélgetés a Kaposvári Egyetemen

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Kaposvár – A Kaposvári Egyetem senior oktatási programja keretében rendeztek ökumenikus ádventi kerekasztalt 2017. november 30-án. A beszélgetés meghívott vendégei Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, és Varga László, kaposvári római katolikus megyéspüspök voltak. Moderátorként dr. Gombos Péter, az egyetem pedagógiai karának dékánhelyettese működött közre.

A püspökök közvetlen, barátságos légkörben elevenítettek fel gyerekkori ádventeket és karácsonyokat, beszéltek ökumenikus tapasztalataikról, és megosztották a népes hallgatósággal megtérésük, illetve elhívásuk személyes történetét is. Majd a jelenlévők által feltett kérdésekre is válaszoltak.

A bensőséges együttlét a pódium résztvevőinek imaközösségével zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!