A Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával újultak meg a szarvasi diakóniai épületek

A Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával újultak meg a szarvasi diakóniai épületek

Share this content.

Forrás. beol.hu, szöveg: B. A., fotó: Imre György
Szarvas – Kondor Péter püspök megáldotta, majd ünnepélyesen is átadták az Ótemplomi Szeretetszolgálat berkein belül felújított épületeket péntek délután. A Tessedik Sámuel és a Szent László utcai fejlesztések uniós forrásból, a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásából, valamint jelentős intézményi önerőből valósultak meg, összköltségük meghaladta a 200 millió forintot.

Lázár Zsolt, az Ótemplomi Szeretetszolgálat igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Tessedik utcai ingatlan két funkciónak ad helyet. Egyfelől a házi segítségnyújtás közel 30 munkavállalójának kiszolgáló épületrésze, a másik egység pedig a szenvedélybetegek nappali ellátásának, a „Második Esély” Klubnak ad helyet. Az épület a felújítás előtt már használatban volt, ahol tantermeket, előadótermeket, társalgókat alakítottak ki a korábbi időszakban. Itt többek között kicserélték a nyílászárókat, megerősítették a tetőszerkezetet, új belső térburkolatot raktak le, valamint a falakat is lefestették. Továbbá a tetőre napelemeket szereltek és az épület akadálymentesen is megközelíthető.

„A Szent László utcai épületet – ahol 12 fő szenvedélybeteg részére nyújtunk támogatást – ki kellett ürítenünk. A lakókat a felújítás idejére a Rákóczi utcai telephelyre költöztettük” – fogalmazott Lázár Zsolt.

Hozzátette, itt, a másik épülethez hasonló felújításokat végeztek. Az épület tetőszerkezetét víz elleni szigeteléssel is ellátták, valamint új cserépfedést kapott. Valamint a munkálatok többek között egy utcai kocsibejáró, kapu és nagykapu építésével bővültek ki.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!