58 év után újra működni fog a német megosztottság egyik jelképe

58 év után újra működni fog a német megosztottság egyik jelképe

Share this content.

Forrás: MTI, fotó: ma7.sk
Berlin – A jövő héttől ismét mutatni fogja az időt a Kelet- és Nyugat-Berlin határán álló falnál lévő templom Megbékélés órája.

Ötvennyolc évig volt az időbe zárva a német megosztottság egyik fontos jelképe: a jövő héttől ismét mutatni fogja az időt a Kelet- és Nyugat-Berlin határán álló falnál lévő templom Megbékélés órája.

A megbékélés templomát 1961. augusztus 13-án befalazták, amikor a felépült berlini fal lezárta a két városrészt. Azóta órája sem járt. A mutatókat 12 óra előtt öt perccel állította meg Jörg Hildebrandt, a templom akkori gondnoka tiltakozásul a berlini fal megépítése ellen.

A templomot 1985-ben lerombolták, ám a német újraegyesítés után, helyére felépült a Megbékélés kápolnája, amely ma a berlini fal emlékmű része.

Hosszas restaurálás után a Megbékélés órája ismét mutatni fogja az időt - jelentette be szerdán az evangélikus egyház.

Augusztus 28-án, a régi templom alapításának 125. évfordulóján, pontban 11 óra 55 perckor kezd járni az óra, a megbékélés és a remény szimbólumaként.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!