Kibővítik a békéscsabai evangélikus óvodát

Kibővítik a békéscsabai evangélikus óvodát

Share this content.

Forrás: Beol.hu
Békéscsaba – Bővítik a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvoda épületét, amely egy újabb emelettel lesz magasabb. Mint megtudtuk, még júniusban kezdték el az építkezést Békéscsabán, egy hónappal később pedig már az új szint vázát helyezték el az óvodán, majd a tetőszerkezet fedése is elkezdődött, a kivitelezés pedig zajlik tovább.

Köveskúti Péter az intézmény igazgatója elmondta, hogy a beruházás nagyságrendileg 100 millió forintból valósul meg: ennek felét a Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatán nyerte el az intézmény, a fennmaradó részt pedig önerőből finanszírozzák. Az intézményvezető hozzátette, a kivitelezés elsődleges célja, hogy több gyermek számára legyen férőhely az óvodában, de az általános iskolások számára is új szakköri tantermeket alakítanak majd ki a beruházással.

A tervek szerint az új szinten szakköri termek kapnak helyet, továbbá jelenlegi kiszolgálóhelyiségek költöznek fel az első emeletről a tetőtérbe, helyükre pedig a gyermekek számára létesített új csoportszoba kerül.

Az óvodai csoportszoba nem kerülhet a második emeletre vagy a tetőtérbe, így a mostani, első emeleten lévő kiszolgálóhelyiségekből, a nevelői-, és a vezetői irodából alakítottunk ki egy csoportszobát, ezek pedig felkerülnek a tetőtérbe" – részletezte az intézmény igazgatója az átalakítást. Köveskúti Péter elárulta, a szerkezetépítési munkálatokkal szeptember elejére elkészülnek, és a gyerekek az új nevelési évben – előreláthatólag novemberben – már elfoglalhatják a kibővült, átalakított épületet.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!