Heteken át udvari istentiszteletet tartanak a pápai templom felújítása miatt

Heteken át udvari istentiszteletet tartanak a pápai templom felújítása miatt

Share this content.

Forrás: veol.hu, fotó: Veszprémi Evangélikus Egyházmegye
Pápa – Heteken át udvari istentiszteletet tartanak az evangélikusok a templom felújítása miatt, amihez már felállították a fedett sátrat a Lutheránus sziget udvarán.

A Pápai Evangélikus Egyházközség a templom felújítása miatt, annak idejére az istentiszteleteket a Lutheránus sziget udvarán, sátor alatt tartja meg. Az önkormányzat fedett, ponyvás sátrát hétfőn állították fel a Városgondnokság dolgozói. Polgárdi Sándor esperes a Naplónak úgy nyilatkozott, az önkormányzat segítségével teremtik meg az átmeneti időre az istentisztelet biztosítását.

– Azt tapasztaltuk, hogy tízszer tízméteres alapterületű sátrat nem tudunk felállítani a munkagépek és a kivitelező személyzet közlekedése végett. Így a Városgondnoksággal történt egyeztetést követően feleakkorát állíttattunk, s ennek az oldalfelületét kinyitva, az udvari árnyékos területtel együtt több mint száz ember is hallgathatja Isten igéjét és gyülekezeti közösségben lehetünk. A modern és stabil sátor az időjárás viszontagságaival szemben is véd – mondta el az esperes, aki köszönetét fejezte ki a városvezetésnek az ingyenes használati lehetőségért.

Mint mondta, az építkezés tervezett időpontja augusztus közepe, addigra sikerülhet kivitelezőt találni a beruházáshoz. Az elkövetkezendő hetekben a templom belső eszközeinek, mobilizálható tárgyainak a raktározása és csomagolása is elkezdődik majd. A felújításhoz szükséges forrás nagy részét a Bajor Evangélikus Egyház huszonegy millió forint értében biztosítja, a helyi önkormányzat hárommillió forinttal támogatja a rekonstrukció első ütemét. Az evangélikus hívektől eddig két és félmillió forintot gyűjtöttek, de továbbra is várják a felajánlásokat.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!