Mester és tanítványai a dunaújvárosi templomban

Mester és tanítványai a dunaújvárosi templomban

Share this content.

Forrás: dunaujvaros.com / evangelikus.hu
Dunaújváros – Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

A dunaújvárosi evangélikus templom mindig is helyet biztosított a helyi művészeknek és különböző kiállításokkal kedveskedett az érdeklődőknek. A legújabb tárlat vasárnap délután nyílt, amikor Kosztolányi György festőművész és tíz tanítványa érkezett, hogy megmutassák legújabb munkáikat. A megnyitón elsőként Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte a vendégeket.

Mint mondta, nagy öröm, hogy frissesség költözik a templomba, hiszen fontos, hogy az emberek elinduljanak együtt valami felé és meglássanak valamit. Mert más nézni és más látni. Akik a képeket készítették, azok megláttak valamit a világban, megfestették, és most rajtunk a sor, hogy észrevegyük a szépséget. Ezután Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán zenés-verses előadása következett, majd Kulcs polgármestere, Jobb Gyula és Rizmayer János beszélt a képekről. Utóbbi kiemelte a képek realisztikus emberábrázolásait és az érzelmek valósághű megjelenítését, amik a tanítványok alkotásain is tisztán kivehetőek. A tárlat három héten át látogatható az evangélikus templom kistermében.

Stermeczki András az evangelikus.hu oldalnak elmondta: A művész és tanítványai Kulcs község támogatásával alkotnak és nagy örömmel léptek a nyilvánosság elé a Dunaújvárosi Evangélikus Templom galériájában. A kiállítás szeptember közepéig látható. Köszönet a közreműködőknek, Gulácsi Zoli barátunknak a szervezésért és a kiállítás bonyolításáért!
Kiállítók: Kosztolányi György, Gódányné Homoki Mária, Horváth Andrea, Horváth Bettina, Juhászné Fehérvári Anna, Molnár Aranka, Pulay Csilla, Gubán Hanna, Sarok Károlyné, Verené Karcsai Ildikó, Vinczepálné Török Katalin.
 
Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!